İki ayrı Türk toplumunda istihbarata çalışanlar işbirliği içindeler.

Kim Türk’tür değil. Kim türkçüdür.

İki ayrı Türk toplumunda istihbarata çalışanlar işbirliği içindeler.

İki ayrı Türk toplumunda BTK (istihbarata) çalışanlar işbirliği içindeler.

Bu günkü konumuz; Kim Türk’tür değil. Kim türkçüdür.

Başından açıklayayım, bir kişi ben türkçüyüm demesi ile türkçü olamaz. Yada birileri birileri için bu türkçü derse oda türkçü olmuş olmaz.

Türkçü olmak için yaşam biçiminiz türkçü yapıya uygun olmalıdır. Türkler ile Türk yurtları konusunda bilgin, görgün yeterli olmalıdır.

Sen içinde bulunduğun toplumda bir Milli Görüşçü yada Fetöcü gibi gördüklerine bir “selamunaleykum” patlatıyorsan. Yemek yiyene “afiyet” olsun, Yemekten sonrada “elhamdulillah şükür” diyorsan, soruyorum sen neyin türkçüsüsün?

Bu neye benzedi? Birileri ortaya çıkıp gece gündüz Türkçe’yi kurtaracağım diye kıçını yırtıyor. Sonra kendi konuştuğu Türkçe’ye bir bakıyorsun! Aka “beyaz,” eve “hane,” olabilir yerine “mümkün,” kardaş yerine “birader” diyor. Sonrada bu Türkçesiz bir Türkçe’yi korumaya kalkıyor. Arkadaş, senin konuştuğun Türkçe, Türkçe deyil, sen neyi korumaya çalışıyorsun?

Sen Türkiye’yi tanımamışsın, komşularını tanımamışsın, ata yurdunu görmemişsin, araştırmamışsın. Kör topal konuştuğun Türkiye Türkçesi ile ne komşuda yaşayan bir Türk le ne Orta asya’da yaşayan bir Türk le nede Sibir ellerinde yaşayan bir Türk le anlaşamıyorsun. Sen oturduğun yerden anlaşamadığın bir Türk için ne anlam taşıyabilirsin?

Otur oturduğun yerde! En azından Atatürk’ü anlamaya çalış. Onu anlarsan o sana anlatmış ne yapacağını!

Otur kendini belenle, önce uzakta yaşayan Türkler’in dilini, yaşam biçimini, yaşadıkları bölgeleri öğren demiş, Türk’ün atası.

Arkası geliyor!

Kazan Bey

bozkurt_16_jpg

Bozkurt gibi yaşamıyorsan, sen neyin Türkçüsüsün?

Yorum bırakın